vetstudjulia.blogg.se

Har flyttat till Uppsala för att uppfylla min dröm och plugga till Veterinär! Går nu andra året, följ gärna med på min resa!

Föreläsningar, föreläsningar, föreläsningar

Publicerad 2013-02-20 21:13:00 i Alla inlägg, Veterinärutbildning,

Det händer inte jättemycket intressant nu, så detta får helt enkelt bara bli ett kort fluffinlägg. 
Vi har väldigt mycket föreläsningar och långa dagar i skolan just nu. Vi hade tre föreläsningar idag. En om moderkakan, för att sedan kolla på den i mikroskop fram till lunch. På eftermiddagen hade vi två gästföreläsare. En engelsktalande som bröt på franska, helt underbart. Den sista föreläsningen nämnde jag i gårdagens inlägg, en veterinärstudent i åk. 5 berättade om hennes hunduppfödning, pudel för att vara mer exakt. 
 
Imorgon har vi återigen föreläsning på morgonen, om juver och mjölkkörtlar. Sedan återigen mikroskopiering hela eftermiddagen fram till klockan 16. Efter det blir det kösutbildning med fikautskottet! Mer om det vid ett senare tillfälle.
 
Tyvärr verkar de fyra apelsinerna jag köpte igår inte ha hjälpt. Imorse vaknade jag med tungt huvud och ont i halsen, halsontet gick över under dagen men denna satans huvudvärk verkar inte vilja släppa. Problemet är att pluggandet blir lidande.. Menmen, får väl ta igen det i helgen om jag mår bättre. Hoppas det är en liten snabb förkylning som går över fort. Så sjukt tråkigt att inte ha ork och göra något vettigt. 
 
Ska ta och lägga mig tidigt ikväll i hopp om att mitt immunförsvar ska jaga bort förkylningen. Tills dess blir det lite musik och kanske nåt avsnitt av en tvserie. Godnatt.<3
 
- Julia

Besök i Uppsala och Dissektion av Bambi

Publicerad 2013-02-19 19:43:00 i Alla inlägg,

Hade en grym helg, som tidigare nämnt var Jossi här!
På fredagen lyckades det infalla så att det var ett släpp på kåren efter herrmiddagen. Vi - Jossi, Sophie, Frida och jag passade på att ta oss dit. Tyvärr var det ovanligt lite folk på kåren, men det hindrar ju inte oss från att dansa hela natten ändå! Kvällen blev väldigt rolig, alltid skoj att vara på VMF. Innan dess var vi och handlade lite, kyckling och pommes frites. Hitta denna interessanta skylt på Ica... Kycklinglårfil?
På lördagen slappade vi i princip hela dagen, kollade på första säsongen av Sherlock. Vi lyckades sedan somna klockan 18 och sova i en timme haha lyckat. Men vi vaknade i tid för att ta oss till bion klockan 21, Django Unchained. Grym film!
På söndagen sov vi länge, såg sedan på Sherlock och snackade hela dagen. Såå nu är det bara att vänta på säsong 3.
Tack för en jättemysig helg Jossi.<3
 
I övrigt hade vi två föreläsningar igår, mest om hormoner inblandade i reproduktion. Idag hade vi ännu en föreläsning om hormoner inblandade i reproduktionen, såg sedan lite filmer på förlossningar och betäckning. Alltid trevligt!
Sedan hade vi dissektion av dräktig livmoder. Vi hade en hjort, vilket först gjorde oss lite konfunderade. Innan läraren kom förbi och talade om vad det var. Detta var nog den häftigaste dissektionen hittils! När jag skurit upp livmodern kunde man se alla fosterhinnor jättefint och självklart själva fostret innuti. Helt otroligt hur denna lilla sköra sak sedan kan växa upp och bli en hjort. Så idag dissekerade vi Bambi, slog oss efter en stunds dissekerande.. Aw. 
Vi dissekerade också juver från en mjölkko. Helt galet stort! Jag har inte fattat hur enormt det egentligen är. Men det luktade riktigt illa. Sur mjölk och as typ haha. Ingen god kombination! Menmen, tur man inte är alltför äckelmagad. ;)
 
Så allting rullar på - var och köpte 4 apelsiner idag i ett försök att inte bli sjuk. Något alla andra verkar vara just nu, jag har lyckats klara mig hittils men kände mig lite krasslig vid lunch. Så peppa peppa! Har ingen lust att bli sjuk. 
Tänkte sammanfatta hormonföreläsningen och göra lite middag nu! Imorgon blir det föreläsning om Placenta och mikroskopiering, på eftermiddagen blir det lite gästföreläsare. Bland annat en från åk. 5 (Veternitas) som ska föreläsa om hunduppfödning. Hoppas det blir intressant!
 
Igår kväll råkade jag stöta på en länk till en livestreaming av en Muse-konsert. Var ju tvungen att kolla, sjukt bra! Spelade de flesta av mina favoritlåtar. Underbart.
 
They will not force us, 
They will stop degrading us, 
They will not control us, 
We will be victorious.
 Muse, Uprising
 
- Julia

Dissektioner och Alla Hjärtans Dag

Publicerad 2013-02-14 17:18:00 i Alla inlägg, Veterinärutbildning,

Hoppas ni alla har en mysig alla hjärtans dag. Jag tänkte skriva en liten kortfattad uppdatering om vad som pågått i mitt liv sedan jag skrev här sist, vilket faktiskt var ett tag sedan!
I fredags skrev jag NERC-tenta, har spenderat en den tid med att plugga till den så därför har det varit lite torka här. Vi tentarade nervsystemet, cirkulation och respiration. Uppdelat i två delar, nervsystem i en och cirkulation & respiration i ett. Så om man kuggar på en utav delarna så behöver man bara göra om den. Tentan kändes ärligt talat lite sådär, kunde gått bättre. Men jag får väl vänta och se!

I lördags var jag hemma och hade spelkväll med massa grymma göteborgare. Tack för en awesome kväll.<3 Haha speciellt till er som hjälpte mig städa dagen efter... 
Cupcakes.
Åkte hem i söndags kväll, samma tåg som vanligt. 17.25 från Göteborg. Alltid lika mysigt att åka tåg, lite tvserier och godis så flyter fem timmar på som ingenting!
I måndags drog nästa delkurs igång - UG. Urogenitalorganen. Vi har haft en relativt skön vecka eftersom den precis började. I tisdags hade vi dissektion på honliga könsorgan från sugga, ko, sto och get. Vi får såklat inga hela djur utan endast organen. Men fortfarande väldigt hjälpsamt för att lära sig hur det ser ut! Igår, 8.15 hade vi dissektion av hanliga könsorgan. Var väl inte det trevligaste sättet att vakna upp på morgonen. Men ändå - mycket givande dissektion. Bra jobbat av min basgrupp tycker jag!
På kvällen sedan så var jag hos min kusin och hade ännu en "minisläktmiddag". God mat, mario kart och snack, supertrevligt! Fick se hur dublettrummen såg ut också, ser jättefint ut. Hoppas jag får ett till hösten. 
 
Idag har vi endast haft mikroskopiering, alltid trevligt på att kolla på testiklarnas celler i mikroskop. Just nu håller jag på att tvätta och tänker börja göra en tacopaj när jag avslutat detta inlägg. Sen hoppas jag att Klara är hemma så vi kan få vår dagliga dos av Castle via skype! 
Imorgon kommer Jossi hit och hälsar på mig över helgen!! Ska bli så sjutk roligt att ses igen! (även fast vi sågs förra helgen..) Saknar redan alla. Vi får se lite vad vi hittar på i helgen, tänkte se Django Unchained på lördag i alla fall! Gaah kan det inte bli imorgon NU.<3 

Det har vart en bra alla hjärtans dag (även fast det aldrig har varit något jag brukar fira..) vad ska man med en kille till när man har så fina tjejer omkring sig?<3 
Ska sätta igång med tacopajen och lyssna lite på Håkan Hellström och The Wombats (- Let's Dance to Joy Division), är på allmänt bra humör idag. Hoppas det håller i sig!
 
- Julia

Om

Min profilbild

Julia Mayer Stenberg

Jag är en nyfiken och glad tjej på 20 år vid namn Julia. Går andra året på veterinärutbildningen i Uppsala men kommer annars från Göteborg. Jag är en djurmänniska in i märgen och älskar alla djur, men hundar kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Framförallt min egen knasiga, underbara, skitsnygga Shetland Sheepdog Lucifer. Bloggen startades för att vänner och familj i Göteborg skulle kunna följa mig i mitt nya liv och handlar främst om min flytt och denna nya utbildning, men även om andra ting som händer under resan till Veterinär.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela