vetstudjulia.blogg.se

Har flyttat till Uppsala för att uppfylla min dröm och plugga till Veterinär! Går nu andra året, följ gärna med på min resa!

Första veckan som Senioramöba

Publicerad 2013-09-08 20:33:00 i Alla inlägg, Lucifer, Veterinärutbildning,

Nu har det gått en vecka och plugget har dragit igång igen. Än så länge är jag Senioramöba men i mitten av terminen tar vi vårt klassnamn! Ska bli jättespännande.
Men innan dess han en hel del annat skett!
Jag har flyttat från världens finaste hus till ett dubblettrum på skolcampus. Bor med kusin Arvid, tror det kommer bli super! Dessutom får jag stället för mig själv ett tag nu när han är på praktik.. ;) Bilder på rummet kommer när jag fått iordning allt!
Den 27 augusti skrev jag omtenta på immunologitentan, vilket var ganska väntat. 10 poäng ifrån godkänt. Hoppas omtentan gick bättre. Åkte till Uppsala den 20:e och pluggade en vecka innan, hoppas det räckte!
Såhär kul tyckte Lucifer jag var när jag tentapluggade..
 
Lucifer har skaffat massor av nya hundkompisar på campus, bor hur mycket hundar som helst här! Har hört att Gälbo är sveriges djurtätaste område, det ligger absolut något i det i alla fall. Två dörrar bort på Luna, hans "flickvän" - i alla fall ur hans synvinkel. Är dock inte säker på att kärleken är besvarad..
Lucifer och Luna (Ni ser väl Lucifers pervo-min i bakgrunden..)
 
Luna är en border collie/labrador blandning som är ungefär en månad yngre än Lucifer. Eftersom jag och Linnea (Lunas supertrevliga ägare som råkar vara kursare med mig) har lab på olika tillfällen så passar vi varandras hundar under tiden. Går jättebra! Här är en bättre bild på Luna:
 
Det bor som sagt fler hundar på campus, längst bort i längan av hus jag bor på bor en korthårig collie som heter Måns, även han en valp! Lucifer, Luna och Måns brukar leka på gräsmattan uranför husen. Jättekul att se och bra träning för valparna.
Sedan har Lovisa (en kursare för er som inte känner till det) en liten tollarvalp som heter Goliat, vi planerar att Lucifer och Goliat ska bli tränarkompisar. ;) Goliat är ca. 2 månader yngre än Lucifer. Lovisa bor tyvärr inte på campus men vi får ordna tränings-och lekträffar till dem! 
Sedan har vi en flat coated retriever valp som är lite äldre än Lucifer och ganska mycket större, Lucifer verkar tycka han är lite stor för han var inte alls på lekhumör när de träffades. Kanske en engångsföretelse, hoppas de kommer överens bättre när de mognat till lite för han är hur gullig som helst!
Sedan har jag stött på ett antal Aussies på området vilket är roligt att se då jag själv funderade på att skaffa en. Fast det kunde ju inte blivit bättre än Lucifer!
Lucifer ser en plastpåse..
 
Under denna första veckan har jag fått en fadderbarn, helt sjukt med tanke på att det gått så fort! Jag ska väl inte vara den som hjälper folk? En supertrevlig tjej som också kommer direkt från gymnasiet och har en Aussie som hon tränar med. Tror det kommer bli riktigt bra!
Denna veckan har dragit igång med föreläsningar och laborationer. Vi läser just nu virologi (=läran om virus) vilket är ganska intressant. 
I fredags hade vi Amöbagasque, en sittning med alla klasser för de nya amböborna! Alltid superkul med dessa sittningar och släpp (="efterfest" på kår). Dock mådde jag inte riktigt lika bra igår efter en sjukt rolig kväll. Men tog det bara lugnt, förutom att hundmaten tog slut så var tvungen att åka och köpa ny. Sophie som också var något bakfull kom över på kvällen och vi kollade True blood. Bra avslut på en segdag. ;)
Idag däremot har jag haft fart! Har städat hela huset, bytt lakan, fått ut alla flyttlådor, packat upp och organiserat allting. Dessutom åkt til Gottsunda och hämtat ut min nya skrivare! 
Nu ska jag bara hoppa in i duschen så blir det till och lägga sig tidigt. Hoppas det går med tanke på att jag sov ganska länge idag.. 
 
- Julia

Sommaren 2013

Publicerad 2013-09-05 22:01:00 i Alla inlägg, Lucifer,

Jag har nu gått en vecka andra året på veterinärprogrammet. Haft en underbar sommar med bästa människorna! Om jag skulle skriva om den så hade det blivit en hel novell, istället ger jag er massor av sommriga bilder:
Lucifer har precis kommit till Göteborg!
Lucifer träffar sin "partner in crime" - Elvis, i Lindome!
 Trevligt häng i slottskogen!
 
På Ronjas sommarställe - Enebacken!
 
På Lovisas sommarställe med hela gänget!
Påhälsning i Kungsbacka, 
 Lucifer och Elsa
Bad i Delsjön
 Ronja och jag smet till Oslo och kollade på Muse!
Liseberg
 Sophie hälsar på i Göteborg!
 Bilar upp till Dalsland på släktträff med mamma! (I ballaste bilen..)
 
Jag och Sophie hälsar på Frida i Norrköping!
 
Nu är sommaren slut och det är dags att fokusera på plugget igen. Ser fram emot en grym termin med mycket hundträning och trevligt umgänge! 
 
Puss Göteborg och tack för en super sommar! Sakner er redan<3
Men -
"Känn ingen sorg för mig Göteborg" 
 
Julia

Om

Min profilbild

Julia Mayer Stenberg

Jag är en nyfiken och glad tjej på 20 år vid namn Julia. Går andra året på veterinärutbildningen i Uppsala men kommer annars från Göteborg. Jag är en djurmänniska in i märgen och älskar alla djur, men hundar kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Framförallt min egen knasiga, underbara, skitsnygga Shetland Sheepdog Lucifer. Bloggen startades för att vänner och familj i Göteborg skulle kunna följa mig i mitt nya liv och handlar främst om min flytt och denna nya utbildning, men även om andra ting som händer under resan till Veterinär.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela