vetstudjulia.blogg.se

Har flyttat till Uppsala för att uppfylla min dröm och plugga till Veterinär! Går nu andra året, följ gärna med på min resa!

Första året på veterinärprogrammet slut

Publicerad 2013-06-15 12:27:00 i Alla inlägg, Lucifer, Veterinärutbildning,

Nu var det en vecka sedan jag skrev sista tentan för första året på veterinärprogrammet. Precis nu skrev jag klart och lämnade in den sista rapporten och kan därmed ta ordentligt sommarlov!
 
Detta läsåret har gått otroligt fort och varit extremt roligt. Känns som jag nyss började och var en liten förvirrad amöba i en grön mössa. Till hösten blir jag senioramöba innan vi tar vårt klassnamn. Helt sjukt. 
Har lärt mig hur mycket som helst, fast tror inte riktigt jag inser det. Det känns som att det inte går in någonting men om man jämför kunskapen i skallen förra sommaren och denna så är det ju stor skillnad. Har fått kunskaper inom både anatomi, fysiologi samt cellbiologi. Allting har inte varit en dans på rosor men har i alla fall lärt mig något, det har varit mycket plugg men såklart värt det i slutändan. 
Har träffat jättemånga nya trevliga människor, tack får ett jättefint år! Känner verkligen att jag hittat rätt. 
 
Den förra tentan jag mirakulöst klarade fick jag tillbaka för ett tag sedan, klarade den med 0,5p marginal! Haha.  Den sista tentan blev dock underprioriterad för det blev för mycket information att plugga in på kort tid. Så den klarade jag helt säkert inte, men det finns omtentor! Siktar på den i augusti istället. Vad är en omtenta mot världens finaste valp? ;) Helt klart värt det. 
Med Lucifer går det bra, vi har ju flyttat till Göteborg nu så nu är han stadshund i tre månader! Sally, min katt, har inte varit på sitt bästa humör sedan vi "släpade in ohyran" (enligt henne) i huset. Man kan ju säga att Lucifer tycker mer om henne än tvärt om. Fast det var vad man kunde vänta sig, han har i alla fall respekt för katten och det är helt klart hon som bestämmer. Så det ska vara, hon bodde ju ändå här först. 
Lucifer växer så det knakar, idag fyller busungen 14 veckor och vaknar inte längre mitt i natten för att kissa. Väldigt trevligt för matte som får sova hela nätterna, fram till klockan 7.. 
 
I vilket fall kommer denna blogg ta ett uppehåll under sommaren nu när jag har sommarlov. Startade ju bloggen för vänner och familj i Göteborg så nu finns det inte mycket att skriva när jag bor här.
Vi ses igen till hösten när jag är senioramöba och Lucifer säkert har växt jättemycket! Ser fram emot nästa termin men nu vill jag bara vara valpledig.  
Ha en superfin sommar.<3
- Julia

Om

Min profilbild

Julia Mayer Stenberg

Jag är en nyfiken och glad tjej på 20 år vid namn Julia. Går andra året på veterinärutbildningen i Uppsala men kommer annars från Göteborg. Jag är en djurmänniska in i märgen och älskar alla djur, men hundar kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Framförallt min egen knasiga, underbara, skitsnygga Shetland Sheepdog Lucifer. Bloggen startades för att vänner och familj i Göteborg skulle kunna följa mig i mitt nya liv och handlar främst om min flytt och denna nya utbildning, men även om andra ting som händer under resan till Veterinär.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela