vetstudjulia.blogg.se

Har flyttat till Uppsala för att uppfylla min dröm och plugga till Veterinär! Går nu andra året, följ gärna med på min resa!

Snö i Uppsala!

Publicerad 2012-11-28 21:34:32 i Alla inlägg,

Imorse möttes jag av en liten trevlig överraskning när jag kom ut genom dörren, snöflingor! Tyvärr lade det sig inte på marken men ändå mysigt. Var uppe tidigt och hade en laboration om glykolys i ungefär två timmar. Efter detta passade vi på att göra färdig laborationsrapporten med en gång, så den är färdig. Skönt!
 
Annars har det inte hänt så mycket mer idag, pluggat i princip hela dagen och gjorde tacos när jag kom hem. 
Det hade under kvällen när jag var hos Frida börjat snöa ännu mer också. När jag kom ut hade min cykel vält så halva var helt vit av snö. Mysigt att snön redan börjar lägga sig! Hellre snö och kallt än bara kallt och tråkväder, blir att vara försiktig när man cyklar nu dock haha..
 
Imorgon ska vi ha vår andra getövning. Ska bli jätteskoj att träffa getterna igen! Får se hur tjocka dom har blivit nudå. ;)
 
Måste jag ju också säga grattis till Klara i Göteborg som fyller 19 idag även här! GRATTIS<3
 

- Julia

Nya tag!

Publicerad 2012-11-26 16:12:00 i Alla inlägg,

Det blev inte mycket gjort på cancer-fronten i helgen. Tog det lugnt istället! Det blir till att kolla på den föreläsningen i veckan istället.
Idag hade vi en inledande föreläsning till Tema 2, Metabolismen. Vi ska  alltså jobba med ämnesomsättningen de kommande veckorna, verkar som det kommer handla mycket om vilka enzymer som reglerar vad och så vidare. Får se om det blir intressant!

För övrigt var jag nere på stan idag och skaffade ett nytt anteckningsblock, mitt gamla började bli smockfullt så jag tyckte det passade nu när vi ändå började på ett nytt tema. Vad gäller stan så börjar jag hitta lite bättre - haha äntligen! Fast i vissa delar är jag fortfarande helt vilse som vanligt..
 
Annars händer inte mycket, sitter och skriver rent lite anteckningar från dagens föreläsning och tänkte jag skulle passa på att uppdatera er lite! Det blir ett kort litet ointressant inlägg idag jämfört med det förra..! ;)

- Julia

Lång uppdatering!

Publicerad 2012-11-24 18:26:00 i Alla inlägg, Veterinärutbildning,

Nu har jag återigen inte uppdaterat er på ett tag. Jag har helt enkelt pluggat för mycket för att hinna och när jag väl haft tid så har det jag inte direkt haft lust att skriva eftersom huvudet har varit fullt med biokemi haha. 
 
Men nu kommer en liten uppdatering på vad som skett de senaste veckorna!

Vi får väl börja lördagen den 10 november. Som jag nämnde i förra inlägget (för typ 100år sedan) hade vi återbjudning för treorna och tvårna som tack för insparken. Temat var under vattnet och Frida, Sofie och jag hade bestämt oss för att gå som ett manetstim! Vi betsällde genomskinliga paraplyer på internet och köpte lite bubbelplast. Såhär blev det fina resultatet!
Frida till vänster och Sofie till höger för er som inte träffat dessa söta människor innan! =D
 
Själva återbjudningen gick jättebra! Jag var med på ett hörn i spexet som statist, detta innebar att jag var med och sjöng. Det hade ni aldrig trott om mig haha! Dessutom sprang jag fram och tillbaka med grejer som skulle in på scenen, hela spexet flöt på jättebra och allting klaffa trots brist på repetition. Sjukt roligt var det!
Sittningen var också jättetrevlig, mycket sång som vanligt och trevligt samtal. :D
Sedan är ju släpp nästan alltid roliga, vi stannade nästan tills det stängde innan vi blev för trötta och cyklade hem. :D Men skoj var det, alltid roligt att dansa med alla härliga veterinärer. 
 
För övrigt har vi haft getövning som jag också nämnt tidigare. Vi ska ju följa en dräktig get nu i höst till i februari då den killar och sedan får vi pyssla om killingarna lite. Man jobbade två och två så jag jag Frida hade en get som hette Persika, jättegulligt namn! Vi lyssnade på hjärtat och fick försöka räkna andetag/min. Vi fick också lära oss hur man håller en get som ska undersökas. Sedan tog vi även temperaturen och vägde henne. Det var superkul att äntligen få använda sitt stetoskop och Persika var världens mysigaste get, hon var supergosig. Hon lyckades också tugga lite på vårt papper! Haha busigt. 
I torsdags hade vi en muntlig tenta, och jag har nog aldrig pluggat så mycket som till den haha. Det var väldigt stor skillnad på denna och den förra muntan, den förra visste vi exakt vad som skulle komma. Vi visste att vi skulle kunna typ alla organ på latin och kunna peka ut dem. Vilket är ganska överkomligt. Till denna däremot skulle vi kunna allting som vi gått igenom hittils.. Vilket inte är lite! Vi pratade med en föreläsare som sade att detta var vår första "riktiga" munta.. Haha. Kul att höra..!
På själva muntan var det en histologidel, där vi skulle kunna känna igen massa olika vävnader och utstryk i mikroskop. Sedan var det en biokemi del. Hade det varit bara histologin hade det nog känts ganska okej men biokemin kändes helt oöverkomlig. Det är en sak att på en muntlig tenta peka ut saker man ser i ett mikoskop. Men att kunna berätta om biokemiska processer och sådant är sjukt jobbigt eftersom man måste förstå det på ett annat sätt än om man bara ska kunna skriva ner det. Så förra helgen hade jag lite smått panik haha, det kändes helt omöjligt!
Så eftersom jag vart såpass stressad över muntan har jag varken haft tid eller lust att skriva i bloggen, tyvärr.. Men hela veckan har jag pluggat med Frida. Så det har vart heldagar med plugg fram till ungefär elva på kvällen. På både onsdag och torsdag kom jag till Frida sju på morgonen och pluggade till kanske elva på kvällen på onsdagen, helt sjukt nu när man ser tillbaka på det! På torsdagen pluggade vi ju fram till det var dags för själva muntan.. Haha båda var sjukt nervösa och det kändes som man inte kunde någonting trots allt plugg.. Men väl på själva muntan gick det bra, jag hade snälla föreläsare och fick nästan inga frågor jag inte kunde som tur var! Så jag blev godkänd, så himla skönt. Var sjukt glad hela torsdagen! :D Jag och Frida firade lite med att mysa i hennes lägenhet och se på film, A Beautiful Mind och Good Will Hunting. Båda mycket bra filmer! Sedan skulle Frida upp tidigt dagen efter och ta tåget hem. Dock glömde jag min plånbok där så det var bara att sätta sig på cykeln klockan 6 på fredag morgon och pallra sig dit.. Haha usch!
Så nu har jag äntligen en pluggfri helg, eller ska kolla lite på en cancerföreläsning som jag inte hann med förra veckan. Men det är inte mycket. =D
 
Igår hade vi återbjudning för hembjudningen som vi hade under insparken. Passade bra som godkänd-tenta-fest! Det var jättekul och tjejerna vi bjöd verkade nöjda. Vi gjorde lite pizza och fixade dricka och ett tema (tjuv och polis haha) så det var roligt. Sedan var det släpp på ULS-kåren vilket som ni kanske märkt alltid är roligt haha. Massor av dans och prat med alla kära veterinärer<3 fast saknade Sofie och Frida som inte var med igår! 
När släppet var slut så hade jag missat sista bussen så jag fick helt enkelt promenera hem.. Som tur var så var Klara vaken i Göteborg och kunde prata med mig hihi. :D Träffade en gosig katt vid vägen som följde mig en bit, så det var ganska mysigt att promenera ändå. 

Idag har jag bara tagit det lugnt, ringt pappa som fyller år idag (Grattis igen!!), städat lite på skrivbordet och tvättat. Har också köpt tacos som jag tänkte fixa ikväll för att fira den godkända muntan lite extra. 

- Julia
 

Kennelkontakt!

Publicerad 2012-11-07 20:58:00 i Alla inlägg, Lucifer,

Nu blir det inga fler föreläsningar eller övningar förr än på måndag. Min basgrupp hade lite flyt med schemat för en gångs skull! Ska bli skönt med långhelg. På fredag blir det till att göra iordning utklädnaden till på lördag då det är temafest på kåren, vi bjuder tillbaka treorna och tvårna eftersom de lagt ut mycket för oss under insparken. Ska bli skitskoj!
 
Annat som jag glömt nämna här (men tror de flesta vet om det ändå..) är att jag äntligen har börjat maila kennlar om valpar. Så nu har det äntligen satts i rullning, om allt går som det ska kommer jag ha en liten shetland sheepdog valp till sommaren! Ska bli superskoj!! De flesta av er känner ju mig, och att ha hund har ju alltid varit mitt stora mål, jag blir glad bara jag tänker på sommaren. Hoppas bara att jag klarar av alla kurser så jag inte behöver ta igen något över sommaren.. Hade varit lite tråkigt, men man vet ju aldrig.
Har i alla fall fått svar från en del kennlar och de ska höra av sig när de vet mer.
Så nu är det bara att vänta.... ;)
 
- Julia

Tillbaka i Uppsala

Publicerad 2012-11-05 21:55:00 i Alla inlägg, Veterinärutbildning,

Efter en jättehärlig helg i Göteborg med fest och mys tillsammans med alla underbara människor är jag återigen tillbaka i Uppsala och åter till pluggandet som jag lade lite åt sidan när jag var i Göteborg. Jag är fortfarande hes efter helgen, det beror nog på en kombination av att vara lite förkyld och sedan prata konstant en hel helg, plus utgång på fredagen. Men den repar sig nog snart! 
Vi hade föreläsning om arvsmassan idag, nu börjar det komma lite intressantare grejer, har alltid gillat genetik. Sedan hade vi basgruppsmöte under 4 timmar, vilket vanligtvis brukar fungera bra när det ligger på förmiddagen. Nu låg det mellan 13.00 och 17.00, detta i samband med att mitt tåg anlände 23.30 i Uppsala igår gjorde att min koncentration kanske inte var på topp hela vägen. Lite fikapaus i mitten räddade mig haha. 
Dessutom hade jag råkat äta chips till frukost! Shit haha ska berätta hur det gick till.. Jag hann inte äta frukost i morse och jag glömde min plånbok hemma. Det finns automator på BMC (där vi är under vår nuvarande kurs) dit man kan smsa pengar, vilket var väldigt lägligt. Så jag smsade så mycket pengar jag ville sätta in (10:-) eftersom det fanns någon nötbaserad sak som lät mest matig, annars finns det nästan bara godis och läsk i den. Problemet var att automaten krånglade så när jag tryckte på siffran jag villa ha - 35. Sade den bara "upprepa inmatning" vilket jag gjorde ca 20 gånger. Blev sedan irriterad och testade helt random med en annan siffra.. Då ser jag hur en liten påse OLW naturchips glatt dimper ner. Jahopp. Så det blev till att knapra på chips under föreläsningen vilket kanske var sådär eftersom det låter relativt mycket när man äter det.  Om inte annat i mitt eget huvud.. Haha.

I vilket fall, ska lägga mig tidigt ikväll och ta igen lite förlorad sömn eftersom jag ville vara vaken så mycket som möjligt under helgen..
Tack för en jättefin helg allihopa! Saknar er redan <3
 
- Julia

Om

Min profilbild

Julia Mayer Stenberg

Jag är en nyfiken och glad tjej på 20 år vid namn Julia. Går andra året på veterinärutbildningen i Uppsala men kommer annars från Göteborg. Jag är en djurmänniska in i märgen och älskar alla djur, men hundar kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Framförallt min egen knasiga, underbara, skitsnygga Shetland Sheepdog Lucifer. Bloggen startades för att vänner och familj i Göteborg skulle kunna följa mig i mitt nya liv och handlar främst om min flytt och denna nya utbildning, men även om andra ting som händer under resan till Veterinär.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela