vetstudjulia.blogg.se

Har flyttat till Uppsala för att uppfylla min dröm och plugga till Veterinär! Går nu andra året, följ gärna med på min resa!

Valpplaner och tentaplugg

Publicerad 2013-03-24 14:14:00 i Alla inlägg, Lucifer, Veterinärutbildning,

Tentan i fredags gick bra. Satte alla 20 preparat så mer nöjd kan jag inte vara!
Nu är det bara att ta nya tag och plugga inför tisdagens tenta, det blir en lite större tenta på 5 timmar. Men efter det så blir jag pluggfri hela påsken fram till den 7:e! Kan ju inte bli bättre. Kommer hem till Göteborg den 28 mars. Biljetten är bokad!
Sitter just nu och pluggar så det blir bara ett kort inlägg, men tänkte bara tala om att jag har lite valpplaner i rullning. Nämnde det för några månader sedan att jag har planer på att skaffa valp men nu börjar det bli verkliget. Det som verkar mest sannolikt är att jag skaffar en Shetland Sheepdog då Aussiekenneln jag haft kontakt med inte längre har någon information om parningen på dess hemsida. Tråkigt, men är helt säker på att jag kommer tycka lika mycket om min vovve vilken ras det än blir! 
Två blue merle killar har redan fötts på en kennel och kennelägaren har sagt att hon har en liten kille till mig om kemin och allt stämmer. Så ska träffa dem någon gång i framtiden och håller verkligen tummarna för att allt går vägen. Men man vet ju aldrig vad som händer, jag kommer uppdatera er om läget när jag vet mer!
 
Nu blir det lite fokus på tentaplugg igen. Hoppas alla får en fortsatt bra helg.<3

- Julia
 

Tentaplugg

Publicerad 2013-03-20 21:10:00 i Alla inlägg, Veterinärutbildning,

Tar en kort paus i tentaplugget för att skriva ett litet blogginlägg.
Vi har en tenta på fredag, om histologi (=vävnadslära) dvs. att man kollar på olika snitt av organ och identifierar olika celler och epitel. Tanken är att vi ska kunna indentifiera minst 16 av 20 organ i mikroskopet på fredag. Så på detta sätt har jag tillbringat större delen av veckan:
När vi mikroskopierade förra veckan hittade vi denna intressanta filur i ett preparat:
Men efter fredag blir det ingen vila, utan det är bara att fortsätta plugga eftersom det dyker upp en till tenta på tisdag. Underbart. Detta är en skriftlig tenta på fem timmar om urogenitalorgan och digestion - både histologi och fysiologi. Det är denna jag sitter och pluggar på nu. Satt precis och skrev om hur det går till när kor rapar... Japp. Visste ni att en ko behöver göra sig av med 2000 - 4000 liter gas som producerats i en förmage under en 24-timmars period? Haha. 
Hoppas verkligen att jag sätter dessa tentor nu! Jag tror inte jag talat om vad jag fick på min förra tenta va? Den om cirkulation och nervsystem.
På cirkulationsdelen fick jag 20p/22p så det gick ju bättre än väntat! På nervsystemdelen hade jag fruktansvärt mycket tur, godkäntgränsen låg på 15p, jag fick 15,3! Haha. Jag är bara glad att jag slipper omtentan. ;) Jag blev ju godkänd i alla fall, vilket jag faktiskt inte trodde!
 
Detta blir ett kort inlägg, måste tillbaka till tentapluggandet.. Men måste tillägga att det kom två ytterligare killingar förra veckan, lite sådär på efterkälken då de flesta kom för flera veckor sedan. Här har vi lilla Eros:
Visst har  de andra killingarna blivit stora?
 
- Julia

Mamma på besök & helgen i Göteborg

Publicerad 2013-03-13 21:11:00 i Alla inlägg,

Nu var det nästan en månad sedan jag uppdaterade er på vad som händer, kanske är dags nu. Låt oss backa 3 veckor, till den 25/3 2013 då mamma satte sig på tåget hit och hälsade på mig. Vi fick ett fullspäckat schema! På  tisdagen var vi och hälsade på kusin Arvid som bjöd på god mat och roligt samtal. Kvällen avslutades med att vi satt och tävlade om vem som först kunde komma på låtnamnet till olika The Killers låtar (vilket Arvid överlägset vann på..) och sedan Muse låtar! Tror Arvid vann där med haha. Fast jag var allt nära! Det blev en mycket trevlig kväll. 
 
På onsdagen var vi och såg Les Miserables, vilket var en mycket bättre film än vad jag trodde. Fast jag hade väntat mig komma ut storgråtandes, men inte på denna filmen. Visst blev man lite tjock i halsen på slutet men inte mer. Blev lite imponerad av Russel Crowe, finns det en roll han inte kan spela? Han verkar dyka upp lite överallt. Vi gick också och lämnade in min cykel, den har varit obrukbar ganska länge eftersom nyckeln gick av i låset utanför Ica för ett tag sedan. På Ica hade dom ingen tång eller liknande så jag fick helt enkelt släpa hem den, kan ju säga att personalen där känner igen mig efter att ha sprungit ut och in några gånger haha. Men fick i alla fall till sist låna en såg från en kursare! Men trots att låset nu var uppe så såg mitt bakhjul ut såhär:
Inget vidare hm? Så det var bara att promenera med den till närmaste cykelhandlare så han fick byta ut däcket. Han passade också på att göra en liten allmänkolll på cykeln vilket verkligen behövdes efter denna vintercykling!
På torsdagen var jag ju såklart i skolan på dagen, vi hade bland annat getövning och fick ta hand om de små killingarna. Inte varje utbildning man får ha det såhär mysigt på:
På kvällen sedan var jag och mamma på The Killers, syftet med hennes lilla tripp hit! Konserten hölls på Globen vilket ju var lite kul då jag inte varit där innan. 
Det var en trevligt konsert. The Killers är väl egentligen mer ett studioband, det märktes på att det endast var sångaren som drog i hela konserten. Resten av bandet stod mest där haha. Men de spelade nästan endast låtar jag kände igen, vilket var lite märkligt eftersom jag slutade lyssna på dom för ganska många år sedan. Men det var en kul liten nostalgitripp!
På fredagen passade vi på att shoppa lite innan mamma satte sig på tåget tillbaka till Göteborg. Tack för en mysig vecka!
 
På lördagen var det viltmiddag på kåren, jag och Sophie kollade på andra chansen och gick sedan till släppet. Dans hela natten! Eller i alla fall fram till klockan 3. 
 
Låt oss nu hoppa fram en vecka till den 15/3 2013 då jag åkte hem till Göteborg för att hälsa på Jossi. Hittade ett lustigt tåg att åka hem med, men det var det billigaste! Blå Tåget hette det, tydligen var det något slags upplevelsetåg med gamla 60-talsvagnar där i princip allt var i trä. Tror man hade uppkattat det lite mer om man varit med under 60-talet... Det satt ett gäng med äldre par och drack vin med ost och kex på tåget. Men när jag klev av i Göteborg höll jag på att dö av skratt då jag möttes av detta:
En man som blåste säckpipa och en till som stod och trummade. Vilket välkomnande! 
På fredagkvällen myste jag med Klara och på lördagen blev det mer tåg för oss, då bar det av till Jossi!
Likadant på söndagen fast då hann vi bara stanna i en timme. Vi hade det i alla fall jättemysigt med lite, godis, hårmassage (och pingis..) samt mycket snack. Älskar er tjejer.<3
 
Nu är det tillbaka i samma rutiner som vanligt. Bakade muffins idag för jag behövde göra mig av med lite grädde (och inte plugga.. haha) alltid gott! På fredag blir det dissektion av höna, ska bli intressant!
Lämnar er idag med detta lilla hjärta jag hittade när jag mikroskopierade för ett tag sedan. 
Puss på er.<3
 
- Julia

Om

Min profilbild

Julia Mayer Stenberg

Jag är en nyfiken och glad tjej på 20 år vid namn Julia. Går andra året på veterinärutbildningen i Uppsala men kommer annars från Göteborg. Jag är en djurmänniska in i märgen och älskar alla djur, men hundar kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Framförallt min egen knasiga, underbara, skitsnygga Shetland Sheepdog Lucifer. Bloggen startades för att vänner och familj i Göteborg skulle kunna följa mig i mitt nya liv och handlar främst om min flytt och denna nya utbildning, men även om andra ting som händer under resan till Veterinär.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela