vetstudjulia.blogg.se

Har flyttat till Uppsala för att uppfylla min dröm och plugga till Veterinär! Går nu andra året, följ gärna med på min resa!

Hundmässan

Publicerad 2012-12-17 21:20:00 i Alla inlägg,

I lördags gjorde jag inte så mycket på dagen. På kvällen däremot kom min kusin över och vi hade en av våra minisläktmiddagar. Vi fixade lite tacos och snackade hela kvällen, jättetrevligt!
På söndagen var det hundmässa i Stockholm, eftersom jag ändå bor relativt nära (en timme därifrån) så tänkte jag "äh vad sjutton!" och köpte mig en tågbiljett. 
Förutom att det är väldigt trevligt med alla hundar och atomosfären så fick jag också tid och prata med flera olika rasklubbar vilket var riktigt intressant. Jag har ju varit helt inställd på Shetland Sheepdog och det kändes bra att få snacka med någon där och bekräfta det jag trodde om rasen. Den verkar toppen och jag är fortfarande mycket inställd på den! Sedan var jag lite och nosade i Isländsk Fårhund-montern, hur gulliga som helst. Ett tag var jag nästan såld på att köpa en islänning istället men de verkar lite mer självständiga och skälliga än vad jag söker i hos min första hund. Dock hur söta som helst!<3
Sedan har jag ju alltid haft Australian Shepherd som en liten drömras, hade tyvärr uteslutit den då jag hade fått för mig att de skulle valla och kräva för mycket. Men gick ändå och pratade med dom som stod i montern om hurvida det skulle vara lämpligt med en Aussie i min situation eller inte, de hade en del bra saker att säga som fick mig att tänka om lite. Som att de inte alls måste valla och att ingen är ju såklart ledig som har Aussies, folk jobbar heltid och har ändå tid. Då kanske det inte är helt omöjligt för mig att ta hand om en. Även en Aussie behöver vila ibland, det kan man ju alltid sammanfalla med tentaperioder. Det finns också många sätt att aktivera en hund, och det gäller att vara lite smart och inte bara gå ut och promenera utan hitta på lite skoj grejer under turen. Det dom sade framförallt var att jag skulle ta kontakt med några uppfödare och prata med dom för att se vad dem tycker om min situation. 
Till följd av detta ringde jag en uppfödare idag som jag tyckte verkar vettig och pratade med henne om hurvida det skulle vara lämpligt. Hon tyckte att så länge man har motivation nog att aktivera sin hund och uppfostra den på ett vettigt sätt så borde det absolut gå. För att göra en lång historia kort - är nu i alla fall på hennes lista över potentiella valpköpare! Självklart ska ju allt klaffa med vilka valpar som föds, hur många det blir, rätt kön och så vidare så inget är ju absolut bestämt. Har självklart fortfarande kontakt med Sheltiekennlar och ska även försöka ringa några fler Aussiekennlar, möjligtvis imorgon. Så just nu är det lite öppet vilken ras det blir! Känns superroligt!
 
För övrigt hade vi datorövning idag, himla härligt när denna skylt poppar upp på skolans datorer:
"Exciting new features in XP" härligt när operativsystemet inte direkt är nytt...! Haha.
 
 
Sedan har vi haft en massa snö idag och i princip nollgradigt så det är kramsnö! Fast med lite tendens till tö, i vilket fall hade jag lite svårt att hitta min cykel efter skolan idag..
Fick borsta bort lite snö innan jag kunde bekräfta att det faktiskt var den. Men den fungerar fortfarande utmärkt att cyka på!
 
Nu är det inte långt kvar tills jag kommer hem, på onsdag blir det tillbaka till Göteborg!<3
 
- Julia

Besök, getövning och pepparkakshus!

Publicerad 2012-12-14 22:46:00 i Alla inlägg, Veterinärutbildning,

Nu har det hänt massor med kul grejer som jag inte hunnit uppdatera er på! 
 
Vi hade ju som tidigare nämnt vår andra getövning, jätteroligt! Persika är världens gulligaste get. 
Vi gjorde samma saker som förra gången, bl.a. lyssnade på hjärtat, vägde henne samt tog temperaturen. Sedan fick vi också palpera, känna på olika saker som t.ex. juvret och försöka hitta lymfknutorna vilket inte är det lättaste! Tror jag hade lite tur och lyckades känna en under en sekund men sedan tappade jag bort den.. Attans.
 
Förra helgen hade jag besök! Av världens finaste Göteborgare <3 Klara, Lovisa, Josefine och Jeanette - tack för en grym helg!! 
Huset kändes sjukt tomt efter att ni åkt..
För er som inte var här så gjorde vi assnygga pepparkakor, var ute och fotade i snön som man ser ovanför samt åt på en thairestaurang. Jättesmysiga dagar!!<3 Och grymt skön paus från plugget...
 
I tisdags hade vi pepparkakshustävling på kåren, Frida, Sofie och jag hade anmält oss som ett lag och byggde Noas Ark. Jag är väl inte direkt den person som är bäst på att göra pepparkakor men kristyren står jag för! Haha. Alla gjorde ett superfint jobb! 
 Sedan blev det bara roligare eftersom vi vann tävlingen! =D
Tyvärr vann vi inget annat än äran och att vårt hus ställs ut på kåren. Men roligt hade vi i alla fall!
 
Natten mellan onsdag och torsdag hade vi lussevaka och lyckades dygna. Vi hann se fyra filmer och julmysa lite. Sedan var det bara att gå till tre timmars föreläsning klockan 8.15 om metabolism-reglering! Underbart intressant när man inte sovit på hela natten. Det som räddade mig var att Veterator-klassen (årskurs 3) kom in och lussade mitt i föreläsningen. De hade skrivit om hur många jullåtar som helst, jätteduktiga var de! Alltid lite trevligt med pepparkakor, lussebullar och julmust. Speciellt när man satt och halvsov. 
Himla mysigt<3
Under dagen sedan föll och in i mikrosömn i princip hela tiden, jag och Frida satt och pluggade hela eftermiddagen. Att vi lyckades åstadkomma något förvånar mig med tanke på att båda föll in och ut i mikrosömn.. Det kunde bli riktigt intressant när man hann drömma och säga eller skriva något samtidigt! Haha. Har varit ganska trött även idag.. Hade tänkt gå och lägga mig klockan 10 idag och sova ordentligt imorgon.. Det gick ju bra! Med tanke på att klockan är kvart i elva nu, äsch jag kan sova sedan! ;)
 
Funderar på att åka över till Stockholms hundmässa på söndag, men har inte bestämt mig än. Hade ju varit trevligt att snacka med lite kennelägare till Shetland Sheepdog.. Ja vi får se hur det blir!
 
Jag har även äntligen lyckats skaffa en iPhone 5! Så nu kan jag lägga in mer bilder i mina blogginlägg. Än så länge fungerar den jättebra. 
 
Näe nu ska jag sova. Godnatt!<3
 
- Julia
 
 

Om

Min profilbild

Julia Mayer Stenberg

Jag är en nyfiken och glad tjej på 20 år vid namn Julia. Går andra året på veterinärutbildningen i Uppsala men kommer annars från Göteborg. Jag är en djurmänniska in i märgen och älskar alla djur, men hundar kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Framförallt min egen knasiga, underbara, skitsnygga Shetland Sheepdog Lucifer. Bloggen startades för att vänner och familj i Göteborg skulle kunna följa mig i mitt nya liv och handlar främst om min flytt och denna nya utbildning, men även om andra ting som händer under resan till Veterinär.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela